Her bruker vi informasjonskapsler for at nettstedet skal fungere på en god måte for deg. Ved å fortsette å bla, godtar du at vi bruker informasjonskapsler. Hva er informasjonskapsler?

Hjem / Om BEVI / Kunnskapsbank / Utvalg av børsteholdere

Utvalg av børsteholdere

Børsteholderen fyller en viktig funksjon for et komplett og godt sleperingssystem.

Derfor er det viktig å sette av tid til å identifisere fjærsystemer, fjærtrykk og plassering av børsteholdere. Hensikten er å oppnå den optimale kombinasjonen med tanke på friksjon og spenningsfall, da de påvirker systemets stabilitet, hovedsakelig gjennom varmetap.

De vanligste fjærsystemene er:
  1. Pressing finger – Mest vanlig som alternativ der kullbørstelengden ikke overstiger 65 mm.
  2. Konstant fjær - Mest vanlig der kullbørstene er av lengre dimensjoner. For eksempel. børsteholdersystem for generatorer i vindturbiner.
  3. Kompresjonsfjær / Strekkfjær - Brukes oftest til mindre kullbørstedimensjoner og er en del av designet.

Valg av fjærsystem

Valget av fjærsystem er vanligvis knyttet til dimensjonen på kullbørsten. Det er viktig å være klar over at fjærtrykket varierer avhengig av fjærens egenskaper og bevegelser opp til ± 10 %.

Det er også svært viktig at egenvekten til kullbørsten er tatt i betraktning. Når mange børster plasseres på samme fase, er det viktig at de har samme vinkel til sliperingens kontaktflate. Dette for å unngå ulike trykk og mulige ubalanser i strømfordelingen mellom børstene.

Fjærtrykk

Det er mange forskjellige teorier om det beste fjærtrykket. Det som er viktig er å sørge for at trykket er tilstrekkelig for funksjon og anvendelse, hvor det tas hensyn til vibrasjoner, friksjon og spenningsfall. Fjærtrykket varierer vanligvis fra ca. 175-250 cN. For lokomotiver og applikasjoner der vibrasjoner er tilstede med høy amplitude, kan betydelig høyere trykk brukes.

Relaterte produkter

BEVI Kunnskapsbank

BEVI:s kunnskapsbank samler inn informasjon om våre kompetansområder, elektriske drivsystemer og kraftproduksjon.

Utforske

Kontakt Norge

BEVI Norge AS
Olaf Helsets vei 5, 0694 Oslo

Tel | +47 23 19 16 50
Mail | info@bevi.no