Pålitelig drivteknologi siden 1931

BEVI ble grunnlagt i 1931 av Edvin Petersson. Siden den gang har BEVI vokst til å bli en av Norden største leverandør innen elektriske drivsystemer og kraftproduksjon.

1897

August Bohman kom til Blomstermåla i Sverige for å bygge en finérfabrikk sammen med sine partnere. Han ankom med hest og en vogn fra Virserum i provinsen Småland hvor han hadde produsert generatorer og elektriske motorer. Han brakte denne kunnskapen til Blomstermåla hvor han også bygde maskinene som trengtes for finérproduksjonen. August ansatte Edvin Petersson som lærte elektrikeryrket fra grunnen av.

1931 

Edvin Peterson grunnla "Edvin Peterssons Electric Agency" i Blomstermåla. Han var da bare 24 år gammel.

Edvin Peterson

 

 

 

 

 

 

1940 

Firmanavnet blir endret til "Blomstermåla Elektro Verkstad och Installationsbyrå") med forkortelsen BEVI. På den tiden utførte selskapet reparasjoner av både mindre og større elektriske maskiner samt elektriske installasjoner i både industrien og boliger. Kombinasjonen av elektromekanisk arbeid og elektriske installasjoner var på den tiden svært uvanlig og ga BEVI en sterk posisjon som leverandør til selskaper i Kalmar fylke.

BEVI leverans år 1940

 

 

 

 

1960

BEVI blir et aksjeselskap.

1971

På begynnelsen av 70-tallet begynner BEVI å handle internasjonalt. Selskapet blir en generell agent og starter salg av elektriske motorer, brytere og frekvensomformere.

BEVI elmotor år 1978

 

 

 

 

1976 

BEVI kjøper selskapet AB Scania-Verktyg basert i Helsingborg, Sverige. BEVI får herved kunnskap om produksjon av innebygde elektriske motorer.

1980

Gjennom kjøpet av Scania-Vertyg, kom BEVI i kontakt SIDA som ønsket å bygge opp en elektromotor fabrikk i Tanzania. Prosjektet ble vellykket. I mange år fikk BEVI mange forespørsler og ordre for opplæring og bygging av serviceverksteder i Øst-Afrika.

BEVI samarbete med SIDA

 

 

 

 

1986

BEVI kjøper Nord-El Maskinservice AB i Umeå. Dette er nå regionskontoret for Nord-Sverige.

1989

BEVI selger installasjons delen av firmaet.

1990

Nye, egne lokaler ble bygget i den nordlige delen av Blomstermåla. Aktiviteter som tidligere var spred ut på flere stede, ble nå samlet på et sted. Det er den samme beliggenheten som BEVI har i Blomstermåla i dag.  Dette ble og er fortsatt BEVI ABs hovedkontor.

Strategien for at BEVI skal være til stede i alle nordiske land ble også vedtatt.

1991

I 1991 ble BEVI A/S i Danmark grunnlagt og blir første selskapet utenfor Sverige.

1996

I 1996 ble BEVI Finland OY AB grunnlagt.

1997

I 1997 ble BEVI Norge AS grunnlagt.

1998

BEVI leverer sin første egen designet og produserte vannkraftgenerator.

2007

Selskapet BEVI ELECTRIC Shanghai Co., Ltd. i Kina ble grunnlagt.

2010

BEVI blir en del av ADDTECH, et svenskt børsnotert teknologihandelsgruppe.

Addtech logotyp

 

2017

Tre selskaper i Blomstermåla, Sverige BEVI AB, BEVI International AB og BEVI Teknik & Service AB blir slått sammen til BEVI AB.

2019

BEVI sin virksomhet i Sverige er samles under navnet BEVI AB og BEVI i Umeå blir et regionalkontor.

BEVI-mark-1931-EN.gif