Hjem / Elektromotorer / Tørkemotorer

Tørkemotorer

Elektriske motorer spesielt tilpasset bruksområder som for eksempel virkestørkere, områder innenfor tremasseindustrien og visse typer næringsmiddelproduksjon. De er konstruert for å takle de tøffe kravene som stilles til bruksområder med veldig høye omgivelsestemperaturer, høy luftfuktighet og store radiale og aksiale krefter på motorakselen.

Motorer for tøffere driftsformer

Våre spesialtilpassede motorer for ulike omgivelsestemperaturer motstår de tøffe belastningene som tørking av virke medfører. Vi produserer kostnadseffektive motorer med høy virkningsgrad og lang levetid. Kulelagrene er tilpasset for høy luftfuktighet, og alle skruer, typeskilt, smørenipler og kabelgjennomføringer er av rustfritt stål. Motorene er normalt i B3-utførelse, men kan modifiseres til B5- eller B3/B5-utførelse. Motorene kan utstyres med antikondensvarmere samt med direktemontert kabel uten uttaksboks ved behov.


Konstruksjon

Statorhuset og lagerskjoldene er laget av sterkt støpejern, for utmerket holdbarhet og best mulig lagersete. Klemmeboksen er montert mot drivenden som standard. Den kan monteres mot den ikke-drevne enden om ønskelig.

Alle utvendige skruer, navneskilt, smørenipler og kabelgjennomføringer er laget av rustfritt stål.

Den ikke-drevne enden er helt lukket uten aksel, vifte eller viftedeksel. Kulelagrene er dimensjonert for tungt bruk, høye omgivelsestemperaturer og høy luftfuktighet.

Som standard er DT-motorene dimensjonert for frekvensomformerdrift.

Vedlikehold

Motorer fra størrelse 160 har nipler for smøring av kulelager og fettdrenering som standard. Alle motorer leveres med høytemperaturfett.

Innkapsling (beskyttelsesgrad)

Motorene er som standard IP55. Denne kan justeres til IP44 ved å fjerne de to kondenspluggene som er plassert under statorhuset.

Temperaturovervåking

Motorene har innebygde termistorer for overvåking eller alarm, og effektiv beskyttelse mot overoppheting. En spesiell kabelgjennomføring er tilgjengelig for dette. Motorene kan modifiseres med termiske kontakter om ønskelig.

Avkjøling

Motorene er designet for å kjøles ned av luftstrømmen fra tørkeviften og er dermed uten egen kjølevifte. For spesielt store nav på tørkeviften, kan motorene bestilles med egen kjølevifte.

Isolasjonsklasse og merkeeffekt

Alle motorer er utstyrt med høyere isolasjonsklasse H (maksimal arbeidstemperatur 180°C) på viklingsmaterialet. Men de er beregnet/dimensjonert for klasse B, noe som gir stor overlastmargin og lang levetid.

Rammestørrelse

Motorene har IEC-mål på aksel og fotfeste. KW kan avvike fra IEC-standarder på grunn av spesielle viklinger og høyere omgivelsestemperaturer enn normalt.

Alternativer

Motorene er normalt i B3- design, men kan modifiseres til B5- eller B3/B5- design.

De kan utstyres med anti-kondensvarmere og uten koplingsboks, med direkte montert kabel, om nødvendig.

Mange andre modifikasjoner, for eksempel en utvidet spesialaksel, er også tilgjengelige på forespørsel.

Trenger du et tilpasset produkt eller løsning?

BEVI Kunnskapsbank

BEVI:s kunnskapsbank samler inn informasjon om våre kompetansområder, elektriske drivsystemer og kraftproduksjon.

Utforske

Kontakt Norge

BEVI Norge AS
Olaf Helsets vei 5, 0694 Oslo

Tel | +47 23 19 16 50
Mail | info@bevi.no